موسسه بین المللی پژوهشی پیشگامان فناوران جاوید ایرانیان

اعزام دانشجو به استرالیا
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

عنوان «هند» و همچنین صورت‌های دیگر این عنوان و در دیگر زبان‌های ازجمله India در انگلیسی نشات گرفته از زبان فارسی باستان است که به جای واژه سانسکریت «سیندو» (Sindhu) بکار می‌رفته است و البته برگرفته از نام رودخانه سند بوده‌است. همچنین واژه «هندوستان» که به عنوان نام کامل این سرزمین در اغلب کشورها از جمله خود هند رواج یافته است واژه‌ای فارسی است به معنی «سرزمین هندوها».

دهلی پایتخت کشور هندوستان است که در جنوب آسیا واقع شده است. مرز هند را کشور های پاکستان، چین، بوتان، نپال، تبت، برمه و بنگلادش مرز تشکیل می دهد. همچنین این کشور با خلیج بنگال دریای عمان و اقیانوس هند مرز آبی دارد.

رشته‌ کوه هیمالیا در شمال این کشور رطوبت و ابرهای باران‌ زا را برای این کشور به ارمغان آورده و در نتیجه هند کشوری پرباران و مرطوب و دارای خاک بسیار حاصلخیز شده است.

 

هند با جمعیتی نزدیک به یک میلیارد و دویست میلیون نفر جمعیت، دومین کشور پرجمعیت جهان پس از چین به‌ حساب می‌آید.

در میان ده ابرشهر بزرگ جهان سه شهر آن در هند واقع شده‌اند. طبق آمار سازمان ملل، دهلی‌نو حالا دومین ناحیه شهری بزرگ جهان است، بمبئی در رده هفتم است و کلکته هم در جای دهم قرار دارد. جمعیت دهلی و حومه‌های بلافصل آن بیش از ۲۲٫۶۵ میلیون نفر است و از این نظر تنها از توکیو پایین‌تر است. لذا هند بیش از سی و پنج شهر بزرگ با جمعیت بالای یک میلیون نفر دارد. بمبئی، کلکته، مدراس، بنگلور، حیدرآباد، آگرا، میسور، جیپور، گوا، چندیگره، پونا و کانپور از جمله شهرهای بزرگ و مهم این کشور هستند.

هند دارای تاریخ و فرهنگ بسیار کهن و غنی است که سبقه آن به هزاره سوم پیش از میلاد می‌رسد. این کشور سرزمین نژادها، زبان‌ها، آیین‌ها، و فرهنگ‌های مختلف و گوناگون می‌باشد. در هر یک از ایالت ها و مناطق هند صدها زبان و هزاران گویش و لهجه وجود دارد. علاوه بر دو زبان هندی و انگلیسی که در قانون اساسی این کشور زبان رسمی اعلام شده‌است، ۲۲ زبان و گویش دیگر در یک یا چند ایالت به عنوان زبان رسمی شناخته می شوند.

از ویژگی های بسیار منحصر بفرد حضور زبان فارسی به مدت بیش از هشت صد سال در این کشور است.

 

زبان فارسی در دورهٔ غزنویان به هند راه یافت و با فرمانروایی سلسله گورکانیان هند زبان رسمی این کشور شد. حضور زبان فارسی در این کشور شاعران بزرگی همچون بیدل دهلوی، و امیر خسرو دهلوی و سبک شعری هندی را در خود پرورانده است. زبان فارسی تأثیر فراوانی بر زبان‌های هند به ‌ویژه زبان اردو گذاشته‌ است. زبان فارسی برای سالیان طولانی و پیش از آنکه انگلیس به عنوان استعمارگر پیر در این کشور حضور پیدا کند به عنوان یکی از زبان های رسمی در این کشور شناخته می شد و در حقیقت دومین زبان رسمی این کشور و زبان فرهنگی و علمی به‌شمار می‌رفت. هند بزرگترین دموکراسی جهان را دارد و حاکمان این کشور مستقیما توسط مردم انتخاب می شوند. . زبان فارسی در دورهٔ غزنویان به هند راه یافت در آن دوره پارسی، زبان ادبیات، شعر، فرهنگ و دانش بود. با تأسیس امپراتوری گورکانی به اوج پیشرفت خود در هند رسید و زبان رسمی هند شد.

زبان فارسی هند شاعران بزرگی همچون بیدل دهلوی، و امیرخسرو دهلوی و دستگاه شعری سبک هندی را در خود پروراند. از دیگر شاعران نامدار فارسی‌زبان شبه قاره هند، می‌توان از اقبال لاهوری نام برد.

چرا هند؟

از زمان های بسیار قدیم ، هند پایه و اساس و پیشگام در آموزش جهان بوده است . هندوستان یکی از تمدن های فرهنگی جهان است و سهم غنی در رشته های ریاضی ، علوم و ادبیات داشته است. هند، یکی از سریعترین اقتصادهای در حال رشد در جهان را دارد، تنها در طی یک دهه اندازه اقتصاد خود را دو برابر کرده است. هند در سال 2017 فرانسه و در سال 2018 انگلیس را نیز پشت سر گذارده و امروز اقتصاد پنجم دنیاست. با بزرگترین جمعیت جهان ( پس از چین ) و اقتصاد رو به رشد سریع و تاثیر گذار، نظام آموزش عالی هند طی چند دهه گذشته گسترش سریع داشته است . هند در حال حاضر یکی از بزرگترین سیستم های آموزش عالی جهان پس از چین و ایالات متحده را دارا است . سیستم آموزش عالی هند در رتبه بندی سیستم آموزش عالی QS در رتبه یازدهم قرار گرفته است.


مزایای تحصیل در هند :

– از ویژگی ها برجسته تحصیل در هند هزینه های تحصیل و زندگی مناسب و بسیار مقرون به صرفه نسبت به دانشگاه های هم رده خود در دیگر کشورهاست.

– – زبان رسمی کشور هندوستان (انگلیسی و هندی) می باشد لذا این امر امکان تحصیل به زبان انگلیسی در تمامی مقاطع را میسرکرده.

– اعتبار بالای آموزشی مراکز علمی و دانشگاهی در سطوح بین المللی.

– مسافت کم کشور هند تا ایران نسبت به سایر کشور های اروپایی باعث سهولت در رفت و آمد و هزینه های آن شده.

– تنوع در انتخاب رشته از دیگر مزایای تحصیل در هند می باشد.


تحصیل درهند علاوه بر ارزان بودن هزینه خدمات آموزشی ، استاندارد بودن سیستم آموزشی آن است. در هند ، مانند اروپا ، می توانید تحصیلات عالی خود را در کالج و دانشگاه شروع کنید و با تخصص خود بازار کار کشور های اروپایی را تحت اختیار بگیرید. در دانشگاههای هند ، سیستم سنتی کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکترا حفظ شده و حتی برنامه درسی نیز مانند برنامه های بهترین دانشگاه های اروپا بسیار خوب طراحی شده است . بنابراین ، با هزینه مقرون به صرفه می توانید تحصیلات با کیفیت ، و پس از آن یک کار معتبر و خوب داشته باشید .

 
 
هزینه های زندگی در هند

تحصیل در هندوستان برای کسانی که قصد تحصیل در کشوری کم هزینه را دارند بسیار مناسب است .
اولین بخش هزینه زندگی در هند به اجاره خانه تعلق دارد . معمولا به دلیل تعداد زیاد دانشجو امکان دریافت خوابگاه کم است و دانشجو در بیشتر موارد مجبور به اجاره خانه است . هزینه خابگاه سالیانه حدود 1200 دلار و هزینه اجاره خانه یک خوابه در منطقه متوسط در هند حدودا 100 دلار تا 150 دلار در ماه است . لازم به ذکر است در هند باید اجاره 10 ماه را به عنوان پیش پرداخت بدهید که این پول پس از اتمام اجاره نامه به دانشجو بازگردانده می شود.
دومین هزینه مهم هزینه خوراک است . تقریبا هر فرد باید 25 تا 40 دلار در ماه بابت هزینه خوراک صرف کند .
به طور کلی می توان گفت هزینه سالانه زندگی در هند 4000 دلار است .
این میزان هزینه هند را در زمره ارزانترین کشورها برای زندگی است و اگر این مساله را درکنار سطح علمی دانشگاه ها و استانداردهای بالای آموزش عالی هند در نظر بگیریم؛ هند از مقاصد بسیار عالی برای ادامه تحصیل دانشجویان است.

برخی از برترین دانشگاه های هند

وجود دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی متعدد با کیفیت آموزشی و تحصیلی عالی و خدمات برتر جهت اقامت این کشور را در رده دوم قرار داده و حدود ۴۴ دانشگاه با بهترین کیفیت آموزشی و پژوهشی برای ادامه تحصیل دانشجویان سراسر جهان در این سرزمین باستانی وجود دارد که جزء ۲۵۰ دانشگاه برتر دنیا می باشد.

دانشگاه بزرگ دهلی در حوزه علوم اجتماعی، هنر و همچنین حوزه فنی، ودر دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری خدمات علمی و آموزشی در سطح بسیار عالی ارائه می‌دهد. دانشگاه دهلی از موقیت سیاسی و اجتماعی و علمی خاصی در این کشور برخوردار می باشد، به گونه ای که ریاست این دانشگاه با معاون ریاست جمهوری هند همطراز می باشد.

موسسه فناوری بمبئی یا IIT از نخستین مراکز آموزشی بود که با حمایت های سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد، یونسکو، شکل گرفته و در هند از نظر دانش فناوری در جایگاه بسیار متعالی قرار دارد. حضور این مرکز علمی در شهر دهلی و در پایتخت این کشور به دلیل تحقیقات و پژوهش های معتبر انجام شده در زمینه مهندسی در سراسر دنیا از شهرت بسیارخوبی برخوردار می باشد.

موسسه فناوری کانپور هند که با هدف انجام تحقیقات پایه ای و ارائه آموزش عالی در حوزه فناوری اطلاعات بوسیله دولت پایه گذاری شده است. این دانشگاه به سبب فعالیت های علمی اساتید و دانشجویان آن تا کنون جوایز ملی و بین المللی متعددی را بویژه در سال های اخیر به دست آورده که به لحاظ علمی دارای اعتبار حایز اهمیتی می باشد.

انستیتو فناوری دهلی هند، این مرکز بصورت تخصصی دوره‌های آموزش عالی علمی و فناوری را ارائه می دهد و تنها به این زمینه فعالیت خود را محدود کرده است. هر سه دوره کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در آن برگزار می شود. آن چه که این دانشگاه تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات را از سایر داشگاه های کشور متمایز کرده رویکرد ویژه‌ به پژوهش‌های علمی وزین در سطح پیشرفته و ارائه کار هایی علمی می باشد و سیاست اصلی و کلی دانشگاه متمرکز شدن بر شناسایی و رفع مشکلات و نیازهای منطقه‌ ای و فرا منطقه ای می باشد.

مرکز علمی فناوری کاراگپور در هند با رویکرد آموزش علاقمندان و دانشجویان در حوزه های مختلف کارآفرینی و نوآوری فعالیت گسترده علمی را ارائه می دهد. زمینه های آموزشی و تحصیلی این دانشگاه قانون، مدیریت، علوم و فناوری می‌ باشد.

دانشگاه مانیپال در بنگلور با سه پردیس دانشگاهی که دایر کرده از نظر جذب تعداد دانشجو و کارمندان دانشگاهی آمار بسیار بالایی را دارد. در این دانشگاه به صورت تخصصی به علومی مانند مدیریت، معماری، پزشکی و دندانپزشکی و مهندسی پرداخته می شود.

گستردگی و تنوع منطقه ای کشور هندوستان بگونه ای است که در هر ایالت دانشگاه برتر علمی وجود دارد که علاوه بر رفع نیازهای منطقه ای در سطح بین المللی نیز اعتبار خاص علمی دارد؛ از جمله در شهر بمبئی و کلکته و حیدر آباد و چندیگره و علیگره و بسیاری از دیگر از ایالات، دانشگاه های معتبری حضور دارند که جاذبه های خاصی برای حضور دانشجویان خارجی دارند.

پیمایش به بالا